Κλιματική αλλαγή για παιδιά

Κλιματική αλλαγή για παιδιά

Από το Babysits
ανάγνωση 3 λεπτών

Έχουν ρωτήσει ποτέ τα παιδιά σας, ‘γιατί βάζουμε τα μπουκάλια σε διαφορετικό κάδο;’ ή ‘γιατί κάποιοι δεν τρώνε κρέας;’ ή ίσως ‘γιατί έχει τόση ζέστη το καλοκαίρι;’ Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να έχουν απλές ή πολύπλοκες απαντήσεις αναλόγως το που θέλετε να πάτε την συζήτηση. Με τις σωστές πηγές μπορείτε να διδάξετε και να εφοδιάσετε τα παιδιά σας για να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις και σε συμφωνία με την διατήρηση της υγείας της Γης.

Εξηγώντας την κλιματική αλλαγή στα παιδιά

Explaing climate change to children

Γιατί να μιλήσετε στα παιδιά σας για την κλιματική αλλαγή;

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι σημαίνει μια οικολογική ζωή και τι είναι η κλιματική αλλαγή; Αυτά τα ζητήματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και σημαντικά σε όλον τον κόσμο και τα παιδιά σας θα τα συναντήσουν καθώς μεγαλώνουν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως να διαχειριστούν τις συζητήσεις με στοιχεία. Συζητώντας τι συμβαίνει στον πλανήτη και πως θα τους επηρεάσει στο μέλλον θα τους επιτρέψει να ανακαλύψουν γιατί είναι σημαντικό να λειτουργούν προορατικά και κάνοντας κάτι τώρα. Ελπίζουμε πως θα αναπτύξουν την προσωπική ευθύνη να φροντίζουν το περιβάλλον γύρω τους. Είναι σημαντικό ως γονείς να ενσταλάξετε οικολογικές συμπεριφορές στα παιδιά σας έτσι ώστε να νιώθουν εκτίμηση για αυτό που έχουν. Με τις σωστές πληροφορίες, τα παιδιά θα γίνουν μικροί μαχητές της πρώτης γραμμής που πολεμούν ενάντιας της κλιματικής αλλαγής.

Πως να μιλήσετε στα παιδιά σας για την κλιματική αλλαγή;

  • Ώρα του φαγητού
    Ένα εύκολο μέρος για να αρχίσετε την συζήτηση είναι το τραπέζι της κουζίνας. Μπορεί να υπάρχει χρόνος, αφότου όλοι μοιράστηκαν την μέρα τους, όπου μπορείτε να αρχίσετε κάνοντας ερωτήσεις στα παιδιά για το τι γνωρίζουν για το περιβάλλον. Είναι μια καλή στιγμή να τους ρωτήσετε εάν χαίρονται να είναι έξω και τι θα τους έλειπε περισσότερα εάν εξαφανίζονταν.

  • Πηγαίνετε μια βόλτα
    Πηγαίνετε με τα παιδιά μια βόλτα και μιλήστε για το τι βλέπετε, θετικά και αρνητικά. Ζητήστε τους να σας πουν τι ανήκει στη φύση και τι όχι. Διδάξτε στο παιδί σας γιατί είναι σημαντικό να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό από σκουπίδια ή αφύσικα πράγματα όπως λάδι στη θάλασσα, αποδάσωση και διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα. Βεβαιωθείτε πως θα συζητήσετε τι προκαλούν όλα αυτά στα ζώα που ζουν σε αυτά τα ενδιαιτήματα.

  • Κάντε συχνές συζητήσεις
    Όταν κάνετε συχνές συζητήσεις με τα παιδιά είναι πιο εύκολο να τους δείξετε τους τρόπους με τους οποίους αυτά τα πράγματα επηρεάζουν το περιβάλλον. Ερωτήσεις όπως, θα προτιμούσες να πας σε μια καθαρή παραλία ή σε μια που έχει σκουπίδια στην άμμο, μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά να σκεφτούν πως θα έπρεπε να είναι η μητέρα Γη. Μπορεί να αναπτύξει τον σεβασμό τους για τα όντα που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη.

Αφήστε τα παιδιά να φροντίσουν το περιβάλλον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να κάνετε την φροντίδα του περιβάλλοντος διασκεδαστική. Μπορείτε να προσπαθήσετε να δώσετε στο μικρό σας ένα όνομα υπερήρωα, EcoAvenger για να το κάνετε να νιώθει πως έχει υπερδυνάμεις για να βοηθήσει τον κόσμο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να δίνετε πόντους για όλες τις οικολογικές του πράξεις. Εφόσον προσθέτετε μια θετική και εντυπωσιακή πινελιά, και το διασκεδάζετε και εσείς, τα παιδιά θα ακολουθήσουν. Εάν θέλετε περισσότερες ιδέες, παρακαλούμε ελέγξτε το άλλο μας άρθρο για 10 διασκεδαστικές ιδέες για να κρατήσουμε τον πλανήτη υγιή.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν