Τα 4 καλύτερα παιχνίδια για να παίξετε έξω

Τα 4 καλύτερα παιχνίδια για να παίξετε έξω

Από το Babysits
ανάγνωση 5 λεπτών

Είναι ωραίος ο καιρός; Τότε γιατί δεν βγαίνετε έξω να παίξετε με τα παιδιά; Τα παιδιά τείνουν να βαριούνται όταν είναι κλεισμένα σε ένα σπίτι όλη μέρα, και ο καλός καιρός είναι η τέλεια ευκαιρία για να πάρετε τα παιδιά σας έξω για λίγο καθαρό αέρα. Ο μεγάλος ανοιχτός χώρος που παρέχει ένας εξωτερικό χώρος επιτρέπει στα παιδιά να τρέξουν και να πάρουν μέρος σε περισσότερο ενεργές δραστηριότητες προσφέροντας τα χαρά, υγεία και το πιο σημαντικό, να διασκέδαση! Ένα ακόμα πλεονέκτημα όταν αφήνετε τα παιδιά σας να βγουν έξω είναι πως έχουν την ευκαιρία να εκτονώσουν την ενέργεια τους. Τα παιδιά μπορούν να απασχολήσουν τον εαυτό τους για ώρες έξω ακόμα και χωρίς παιχνίδια, αλλά μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστικό εάν συμμετάσχετε και εσείς σε μερικά παιχνίδια. Παρακάτω, σας παρέχουμε μερικές συμβουλές για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας σε εξωτερικούς χώρους.

Μαϊμού στην μέση

Η μαϊμού στη μέση (είναι γνωστό και ως γουρουνάκι στη μέση) είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που παίζετε με μια μπάλα για πολλά παιδάκια (θα χρειαστείτε τουλάχιστον 3 παίχτες). Μπορεί να αναρωτηθείτε “πως παίζετε το παιχνίδι μαϊμού στη μέση”, αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς οι κανόνες είναι αρκετά απλοί! Το παιχνίδι παίζεται με μια μπάλα και ένα παίκτη που γίνεται η “μαϊμού”. Οι υπόλοιποι παίκτες σχηματίζουν έναν κύκλο γύρω από την “μαϊμού” για να ξεκινήσουν. Το αντικείμενο του παιχνιδιού είναι να περάσει η μπάλα από τους παίκτες ενώ την κρατάνε μακριά από την “μαϊμού”. Πρακτικά, οι άλλοι παίκτες χρειάζεται να πετάξουν την μπάλα από τον έναν παίκτη στον άλλον, και η “μαϊμού” πρέπει να προσπαθήσει να κλέψει την μπάλα όσο αυτή βρίσκεται στον αέρα. Εάν η “μαϊμού” καταφέρει να κλέψει την μπάλα, τότε ο παίκτης που πέταξε την μπάλα γίνεται η “μαϊμού”.

Για να κάνετε το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό και με περισσότερες δυσκολίες, μπορείτε να έχετε περισσότερες “μαϊμούδες” ή περισσότερες μπάλες, αλλά θα χρειαστείτε και περισσότερους παίκτες.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μια μπάλα

Κουτσό

Το κουτσό είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για εξωτερικούς χώρους που μπορείτε να παίξετε σε ένα στενό δρομάκι ή στο πεζοδρόμιο. Θα χρειαστείτε μερικές χρωματιστές κιμωλίες έτσι ώστε τα παιδιά να σχεδιάσουν τα “βήματα” του κουτσό, τα οποία πρέπει να αποτελούνται από 10 αριθμημένα τετράγωνα. Το τελευταίο τετράγωνο είναι συνήθως η “χύτρα”. Όταν σχηματίσετε τα βήματα, ρίξτε μια μικρή πέτρα προς τα τετράγωνα. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να χοροπηδήσετε στα βήματα με μόνο ένα πόδι σε κάθε τετράγωνο τη φορά, αλλάζοντας πόδι ανάμεσα στα τετράγωνα. Ο παίκτης πρέπει να φράσει στο τέλος και όταν γυρνάει πίσω να πάρει την πέτρα. Ο παίκτης πρέπει να χοροπηδήσει μόνο μέσα στα τετράγωνα, να μην πατήσει τις γραμμές και να μην χάσει την ισορροπία του, στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει τελειώνει η σειρά του. Εάν το ολοκληρώσει με επιτυχία, στον επόμενο γύρω, ο παίκτης θα ξαναπετάξει την πέτρα σε ένα καινούριο τετράγωνο, θα χοροπηδήσει στα βήματα, και θα επιστρέψει την πέτρα.

Ο σκοπός είναι να ένας παίκτης να καταφέρει πρώτος να πετάξει και να μαζέψει την πέτρα από κάθε ένα τετράγωνο. Όταν χάνετε την σειρά σας, μπορείτε να ξεκινήσετε στον επόμενο γύρω από εκεί που σταματήσατε.

Τα παιδιά μπορούν επίσης να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη όταν ζωγραφίζουν τα βήματα και να τα φτιάξουν με διαφορετικά χρώματα, σχήματα ή προσθέτοντας εικόνες στα τετράγωνα!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Κιμωλία για το πεζοδρόμιο
  • Μια μικρή πέτρα ή ένα σακουλάκι με φασόλια

Σχοινάκι

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι με το σχοινάκι με πολλούς παίκτες όπου δύο παίκτες γυρνάνε το σχοινάκι από την κάθε άκρη του (προς την ίδια κατεύθυνση!) και ένα τρίτο άτομο πηδάει πάνω από το σχοινάκι που κουνιέται. Τα παιδιά μπορούν να το παίξουν και μόνα τους. Εάν υπάρχουν πάνω από τέσσερις παίκτες, ο κάθε παίκτης μπορεί να αλλάζει θέση όταν ο παίκτης που χοροπηδάει στο σχοινάκι πιαστεί από αυτό. Το σχοινάκι είναι μια τέλεια αερόβια άσκηση.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Ένα σχοινάκι

Ποδόσφαιρο μπουκαλιού

Το ποδόσφαιρο με μπουκάλια χρειάζεται τουλάχιστον τρεις παίκτες και ένα γήπεδο για να παίξουν. Ο κάθε παίκτης γεμίζει ένα μπουκάλι χωρίς καπάκι με νερό και το τοποθετεί όπου θέλει στο γήπεδο. Οι παίκτες έπειτα πρέπει να μαζευτούν στην μέση του γηπέδου και να σχηματίσουν έναν κύκλο γύρω από την μπάλα – ο κάθε παίκτης πρέπει να απέχει τουλάχιστον 10 βήματα από την μπάλα. Όταν τους δοθεί το σήμα για να ξεκινήσει το παιχνίδι, οι παίκτες πρέπει να τρέξουν για να πάρουν την μπάλα. Όταν έχουν τον έλεγχο της μπάλας, πρέπει με αυτήν να προσπαθήσουν και να ρίξουν τα μπουκάλια των άλλων παικτών. Οι παίκτες των οποίων έχουν πέσει τα μπουκάλια μπορούν να πάνε και να τα σηκώσουν όταν έχουν τον έλεγχο της μπάλας. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να έχει στο τέλος του παιχνιδιού το μπουκάλι με το περισσότερο νερό. Βάλτε ένα χρονόμετρο δέκα λεπτών στο κινητό σας, το παιχνίδι τελειώνει όταν τελειώσει και ο χρόνο. Και τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε ποιος έχει το περισσότερο νερό στο μπουκάλι του!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Ένα μπουκάλι για κάθε άτομο
  • Νερό
  • Μια μπάλα

Πέρα από αυτές τις προτάσεις, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για παιδιά που μπορείτε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους. Θυμηθείτε να προστατέψετε τα παιδιά από τις ακτίνες του ηλίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βάζοντας αντηλιακό, δίνοντας τους να φορέσουν καπέλο και κρατώντας τους καλά ενυδατωμένους!

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν