Πως να ανακυκλώσετε με τα Παιδιά

Πως να ανακυκλώσετε με τα Παιδιά

Από το Babysits
ανάγνωση 4 λεπτών

Το περιβάλλον χρειάζεται τη βοήθεια σας! Όπως λέει η Greta Thunberg, ο πλανήτης μας αλλάζει σιγά σιγά και πρέπει να λάβουμε δράση τώρα! Αλλά είναι γνωστό πως δεν αρέσουν στα παιδιά τα θεωρητικά μαθήματα· επομένως, είναι σημαντικό να περιγράψουμε μέσω της καθημερινής πρακτικής πως μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον! Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τρόπους για να διδάξετε στα παιδιά σας πως να ανακυκλώνουν με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Πρώτα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι σημαίνει ανακύκλωση. Είναι μια διαδικασία που μετατρέπει τα απορρίμματα σε καινούρια υλικά, αντικείμενα, ή άλλες ουσίες.

Πως να ανακυκλώσετε κατά τη καθημερινή σας ρουτίνα;

Όλοι γνωρίζουν πως υπάρχουν 4 διαφορές κλειδιά για τα ακόλουθα ανακυκλώσιμα υλικά:

  • Χαρτί
  • Πλαστικό
  • Οργανικά
  • Γυαλί

Αυτή η λίστα δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης καθώς μπορείτε να έχετε συγκεκριμένους κάδους για κονσέρβες ή ρούχα, για παράδειγμα. Οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να τοποθετείται σε κοινούς κάδους, που συλλέγει τα απορρίμματα που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

Γιατί είναι η ανακύκλωση σημαντική για το περιβάλλον;

Μειώνει τις αέριες εκπομπές του θερμοκηπίου· κάνει αποτελεσματικά την χρήση ακατέργαστων υλικών και πόρων (για παράδειγμα, εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας). Είναι ωφέλιμη για την υγεία σας.

Η ανακύκλωση πρέπει να είναι μια δραστηριότητα που όλοι συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινότητα τους. Για αυτόν τον λόγο, είναι ακόμα πιο σημαντικό να συμμετέχουν και τα παιδιά σε αυτήν την δραστηριότητα. Εάν τα διδάξετε πως οι μικρές τους συνεισφορές μπορούν να έχουν μια θετική επίδραση στο περιβάλλον που ζουν, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες.

Άρα πως να ανακυκλώσετε με τα παιδιά;

Έχετε επιτέλους πείσει τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν, ειδικότερα στο σπίτι, αλλά δεν ξέρετε πως να τους εκπαιδεύσετε στην πράξη; Εδώ μπορείτε να βρείτε 3 μοναδικούς τρόπους για να το πετύχετε:

1. Χρησιμοποιήστε οπτική καθοδήγηση

How to recycle

Είναι γνωστό, ειδικότερα για τα παιδιά, ότι είναι πιο εύκολο να απομνημονεύσουν κάτι εάν το συνδυάσετε με μια εικόνα. Χάρη σε αυτήν την ζωγραφιά, το παιδί σας θα γνωρίζει τον ακριβή προορισμό του κάθε απορρίμματος. Χρησιμοποιήστε αυτήν την οπτική καθοδήγηση ή φτιάξτε το δικό σας μετά από κάθε γεύμα και βελτιώστε την ομαδικότητα της οικογένεια σας, πετώντας το κάθε αντικείμενο στον σωστό κάδο! Μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα και ένας εποικοδομητικός τρόπος να αφιερώσετε λίγο χρόνο με την οικογένεια!

2. Δωρίστε παιχνίδια

Άλλη μια ιδέα που θα βοηθήσει να ενθαρρύνετε τα παιδιά να είναι πιο υπεύθυνα και συνειδητά με το περιβάλλον γύρω τους είναι να δωρίσετε τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πια. Τα παιδιά θα ήθελαν τα έχουν ακόμα περισσότερα παιχνίδια, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τα παλιά αλλά και τα καινούρια παιχνίδια.

Donation box with toys

Είναι σύνηθες να βαρεθούν τα παλιά παιχνίδια, αλλά αντί να τα πετάξετε, γιατί να μην τα δωρίσετε σε άλλα παιδάκια; Πάρτε μερικά κουτιά και ζητήστε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν! Εξηγήστε τους πως το κάνετε όχι μόνο για να υπάρχει λιγότερη σπατάλη παιχνιδιών, αλλά για να χαρίσετε σε άλλα παιδάκια μια όμορφη και αξέχαστη παιδική ηλικία!

3. Φτιάξτε μια DIY κατασκευή

Εάν έχετε πραγματικό ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε αντικείμενα, και όχι απλά να τα ανακυκλώσετε. Ένα από τα αγαπημένα μας αντικείμενα είναι το ρολό του χαρτιού υγείας, το οποίο μπορεί να γίνει πολλά διαφορετικά και δημιουργικά πράγματα.

Two DIY ideas with the Toilet Paper

DIY 1: Αγωνιστικά Αυτοκίνητα
Θέλετε να φτιάξετε τα διάσημα Cars από την ταινία κινουμένων σχεδίων “Cars”; Ακολουθείτε τις λεπτομερείς οδηγίες μας, όπου μπορείτε να ζωντανέψετε τον McQueen και τους φίλους του!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπέροχη αυτή DIY κατασκευή για να μιλήσετε για την οδική ασφάλεια. Μπορείτε να ζωγραφίσετε έναν δρόμο με μερικά οδικά σήματα και να μάθετε στα παιδιά σας τα βασικά.

DIY 2: Μαράκες
Πιστεύουμε πως η μουσική πρέπει να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας όλων! Αλλά πως μπορείτε να την συμπεριλάβετε με έναν διασκεδαστικό τρόπο, ειδικότερα για τα παιδιά; Μπορείτε να πάρετε μερικά ρολά χαρτιού υγείας και να φτιάξετε τις δικές σας μαράκες! Σε λιγότερο από μια ώρα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα από τα πιο διάσημα μουσικά όργανα!

Αυτά είναι δύο DIY παραδείγματα που θα βοηθήσουν να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα των παιδιών και να διασκεδάσουν όπου κι αν είναι! Για περισσότερες υπέροχες ιδέες, μπορείτε να ελέγξετε αυτό το άρθρο.

Οπότε συμπεριλάβετε αυτές τις πράξεις στην καθημερινότητα σας και κάντε τες συνήθεια. Εάν είστε babysitter, μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε μερικές από τις ιδέες μας και να πειραματιστείτε με τα παιδιά. Δε θα είναι μόνο μια δραστηριότητα που θα απασχολήσει τα παιδιά, αλλά θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και ελπίζουμε πως νοιάζεστε και εσείς!

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν