Αγωνιστικά Αυτοκίνητα από Ρολά Χαρτιού Υγείας

Αγωνιστικά Αυτοκίνητα από Ρολά Χαρτιού Υγείας

Από το Babysits
ανάγνωση 4 λεπτών

Έχουν την τάση τα παιδιά σας να μην πετάνε τα ρολά χαρτιού και να τα αφήνουν για να τα πετάξετε εσείς; Λοιπόν, αντί να τα πετάξετε, γιατί να μην μαζέψετε τα παιδιά σας και να φτιάξετε μια διασκεδαστική DIY χειροτεχνία με τα αυτά; Σχεδιάσαμε τα DIY αγωνιστικά αυτοκίνητα μας χρησιμοποιώντας ρολά χαρτιού υγείας και λίγα χρώματα!

Ρίξτε μια ματιά στο βήμα-βήμα βίντεο-οδηγό μας για να μάθετε πως θα φτιάξετε τα δικά σας αγωνιστικά αυτοκίνητα από ρολά χαρτιού υγείας! Για μια περισσότερη λεπτομερή περιγραφή, διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε μερικά πραγματάκια:

  • Ρολά χαρτιού υγείας
  • Ακρυλικά χρώματα
  • Ψαλίδι
  • Χαρτί
  • Κόλλα

craft supplies

Όταν βρείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε για την DIY κατασκευή σας, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε τι χρώμα θα είναι τα αγωνιστικά σας αυτοκίνητα. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε 3 αυτοκίνητα, αλλά μπορείτε να φτιάξετε όσα θέλετε (ανάλογα πόσα ρολά έχετε!).

toilet paper craft painted tubes

Ζωγραφίσαμε τα ανακυκλωμένα ρολά χαρτιού υγείας σε 3 διαφορετικά χρώματα: μπλε, πράσινο και κίτρινο. Μπορεί να θέλετε να φτιάξετε ένα κλασικό κόκκινο αγωνιστικό αυτοκίνητο! Συμβουλή: μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρωματιστό χαρτί αντί για ακρυλικά χρώματα.

toilet paper craft cutting

Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι! Χρησιμοποιήσαμε ένα μικρό ψαλιδάκι ραπτικής για να κόψουμε ένα σχήμα παραλληλογράμμου στο ρολό του χαρτιού. Εάν τυχών δεν έχετε στο σπίτι ένα μικρό ψαλιδάκι (που βάζω στοίχημα πως οι περισσότεροι θα έχετε), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοπίδι. Σημαντική σημείωση: αυτό το βήμα απαιτεί τη βοήθεια γονέα και δεν είναι ασφαλές να το κάνουν μόνα τους μικρά παιδιά.

toilet paper craft racing cars

Και τώρα ήρθε η ώρα να διακοσμήσετε τα αγωνιστικά σας αυτοκίνητα! Επιλέξαμε ένα υπέροχο σχέδιο κεραυνού στο πράσινο αγωνιστικό μας αυτοκίνητο, και μερικές απλές λωρίδες στα άλλα αυτοκίνητα.

toilet paper roll painting craft

Πριν προσθέσουμε τον αριθμό κάθε αγωνιστικού αυτοκινήτου, ζωγραφίσαμε έναν κύκλο σε κάθε αυτοκίνητο με μερικές στρώσεις μπογιάς. Συμβουλή: εάν τα παιδιά σας είναι ανυπόμονα και δεν μπορούν να περιμένουν να στεγνώσει η μπογιά, μπορείτε να επιταχύνετε την διαδικασία με ένα πιστολάκι μαλλιών.

racing car wheels craft DIY

Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε τις ρόδες! Ζωγραφίσαμε μαύρους κύκλου σε ένα ακρυλικό χαρτί 400γρ (αλλά οποιοδήποτε πάχος είναι αποδεκτό) και έπειτα σχεδιάσαμε ελαφρώς μεγαλύτερους κύκλους σε λευκό χαρτί. Εάν τυχών έχετε μαύρο χαρτί, τότε θα εξοικονομήσετε λίγο χρόνο! Φτιάξαμε 3 αυτοκίνητα με 4 ρόδες το κάθε ένα, οπότε συνολικά φτιάξαμε 12 ρόδες.

race car wheels craft DIY

Αφότου σχεδιάσετε και ζωγραφίσετε τις ρόδες σας, ήρθε η ώρα να τις κόψετε χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι. Έπειτα, μπορείτε να κολλήσετε τις ζάντες (λευκοί κύκλοι) στα ελαφρώς μεγαλύτερα ελαστικά αυτοκινήτου (μαύροι κύκλοι). Για αυτό το βήμα χρησιμοποιήσαμε κόλλα για όλες τις χρήσεις που στεγνώνει γρήγορα, αλλά απλή PVA κόλλα ή κόλλα στικ θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα!

Racing car DIY toilet paper craft

Το επόμενο βήμα είναι να κολλήσετε τις ρόδες στα αγωνιστικά σας αυτοκίνητα! Και πάλι, χρησιμοποιήσαμε κόλλα για όλες τις χρήσεις που στεγνώνει γρήγορα για να κολλήσουμε τις χάρτινες ρόδες στο ρολό αυτοκινήτου. Συμβουλή: εάν τυχών έχετε στο σπίτι μικρούς διχαλωτούς συνδετήρες, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να ενώσετε τις ρόδες. Αυτό σημαίνει πως οι ρόδες των αυτοκινήτων σας θα μπορούν να κυλήσουν!

Toilet Paper Roll Racing Cars

Και ορίστε πως τα αγωνιστικά σας αυτοκίνητα από ανακυκλωμένο ρολό χαρτιού υγείας μπορεί να είναι! Επίσης προσθέσαμε τιμόνι στα αυτοκίνητα μας κόβοντας μικρούς κύκλους από το ακρυλικό χαρτί 400γρ και προσθέσαμε λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας μαύρο ακρυλικό χρώμα.

Διασκεδάσατε φτιάχνοντας αυτήν την DIY κατασκευή; Θα χαρούμε να δούμε τη δική σας εκδοχή αγωνιστικών αυτοκινήτων! Κάντε μας tag στο @babysits στο Instagram ή μοιραστείτε το μαζί μας στο Facebook @babysits.

Για περισσότερη έμπνευση για κατασκευές, ελέγξτε τις άλλες μας DIY χειροτεχνίες.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν