DIY Κάδος Ανακύκλωσης για Παιδιά

DIY Κάδος Ανακύκλωσης για Παιδιά

Από το Babysits
ανάγνωση 4 λεπτών

Ψάχνετε για έναν διασκεδαστικό τρόπο να εξηγήσετε στα παιδιά σας την ανακύκλωση; Τότε έχουμε την τέλεια χειροτεχνία για εσάς! Μπορείτε να περάσετε όμορφα φτιάχνοντας αυτήν την diy κατασκευή μαζί με τα παιδιά σας καθώς τους εξηγείτε τι είναι η ανακύκλωση και γιατί είναι τόσο σημαντική.

Τι είναι η ανακύκλωση;

Η ανακύκλωση είναι η επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αυτό είναι διαφορετικό όμως από την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων. Με την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων, μπορείτε να σκεφτείτε για παράδειγμα την αλλαγή χρήσης από ένα παλιό μπλουζάκι σε ξεσκονόπανο. Όταν ανακυκλώνουμε από την άλλη, διαχωρίζουμε τα απορρίμματα έτσι ώστε να παλιά υλικά να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία νέων προϊόντων.

Το χαρτί που ανακυκλώνουμε γίνεται νέο χαρτί ή χάρτινα προϊόντα και από το πλαστικό που ανακυκλώνουμε δημιουργούνται νέα πλαστικά μπουκάλια και υλικά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να βεβαιωθούμε πως λιγότερα δέντρα χρειάζεται να κοπούν και λιγότερες φυσικές πηγές καταναλώνονται. Αυτό είναι πραγματικά υπέροχο για το περιβάλλον!

Είδη Ανακύκλωσης

Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά είδη κάδων ανακύκλωσης και απορριμμάτων, όπως: ανακύκλωση γιαλών, ανακύκλωση χαρτιού, ανακύκλωση πλαστικού, απορριμμάτων κήπου και γενικών απορριμμάτων.

Η ανακύκλωση γιαλών προορίζεται συγκεκριμένα για γυαλί. Βεβαιωθείτε πως αφαιρείτε καπάκια από γυάλινα μπουκάλια και δοχεία που ανακυκλώνετε. Η ανακύκλωση χαρτιού προορίζεται μόνο για χαρτί. Για αυτό, βεβαιωθείτε πως αφαιρείτε το πλαστικό που μπορεί να υπάρχει στο χαρτί που ανακυκλώνετε. Με παρόμοιο τρόπο, η ανακύκλωση πλαστικού προορίζεται μόνο για πλαστικό.

Μερικές φορές υπάρχει ανταποδοτική ανακύκλωση μπουκαλιών για γυάλινα ή πλαστικά προϊόντα. Εάν τα επιστρέψετε στο σουπερμάρκετ ή τα αφήσετε στο κατάλληλο κέντρο ανακύκλωση μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων, και να τα ανακυκλώσετε με αυτόν τον τρόπο!

Τα απορρίμματα κήπου μπορούν να συμπεριλαμβάνουν φυτά ή χόρτα από έναν κήπο. Αλλά, μπορούν επίσης να συμπεριλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά που δεν φάγατε (όπως η φλούδα μιας μπανάνας).

Δημιουργήστε τον DIY κάδο ανακύκλωσης

Αυτή η diy κατασκευή είναι κατάλληλη για παιδιά όλων των ηλικιών, και είναι ένας διασκεδαστικός και ιδιαίτερος τρόπος να τους εξηγήσετε τι είναι η ανακύκλωση. Είναι επίσης η τέλεια κατασκευή για μια babysitter όταν φροντίζει τα παιδιά!

Για να φτιάξετε αυτήν την κατασκευή, θα χρειαστείτε:

  • Χρωματιστό χαρτί ή χαρτόνι
  • Ψαλίδι
  • Σελοτέιπ ή/και κόλλα
  • Μολύβι
  • Εκτυπωτή (προαιρετικά)

recycling bin diy for kids

Βήμα 1:

Αποφασίστε πόσο μεγάλο θέλετε να κάνετε τον κάδο ανακύκλωσης σας και κόψτε το χρωματιστό χαρτί στο κατάλληλο μέγεθος.

Βήμα 2:

Διπλώστε το χαρτί σε 4 ίσα μέρη, έτσι ώστε να μπορείτε να το διπλώσετε και να σχηματίσετε ένα τετράγωνο. Έπειτα ενώστε το με λίγο σελοτέιπ.

Βήμα 3:

Για την άκρη από το καπάκι, χρησιμοποιήσαμε το χαρτί που μας περίσσεψε από το βήμα ένα. Μπορείτε επίσης να το διπλώσετε σε τέσσερα ίσα μέρη.

Βήμα 4:

Διπλώστε το σε ένα τετράγωνο και προσθέστε σελοτέιπ στην εσωτερική πλευρά έτσι ώστε να ενωθούν.

Βήμα 5:

Κόψτε ένα τετράγωνο για να χωρέσει στο καπάκι σας. Βάλτε την άκρη από το καπάκι σε ένα κομμάτι χαρτί και σχεδιάστε πόσο μεγάλο χρειάζεται να είναι το τετράγωνο. Βεβαιωθείτε πως ένα κομμάτι προεξέχει έτσι ώστε να μπορέσετε να το κολλήσετε στο εσωτερικό.

Βήμα 6:

Κολλήστε με κόλλα ή σελοτέιπ το τετράγωνο στην άκρη από το καπάκι σας.

Βήμα 7:

Ελέγξτε εάν χωράει το καπάκι στον κάδο ανακύκλωσης σας, εάν δεν χωράει μπορείτε να το προσαρμόσετε.

Βήμα 8:

Φτιάξτε το άνοιγμα για τον κάδο ανακύκλωσης σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια τρύπα στο κέντρο του κάδου κόβοντας ένα τετράγωνο ή τρίγωνο.

Βήμα 9:

Εκτυπώστε ή σχεδιάστε ένα σύμβολο για το είδος ανακύκλωσης που είναι ο κάδος που φτιάξατε (αυτό μπορεί να είναι χαρτί, πλαστικό, γυαλί, ή γενικά απορρίμματα) και τα πράγματα που μπορείτε να πετάξετε στον κάδο σας. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι γυάλινα μπουκάλια, χάρτινα κουτιά, ή πίτσας. Μπορείτε να τον διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε για αυτό αφήστε τη δημιουργικότητα σας ελεύθερη!

Τώρα, μπορείτε να εξηγήσετε στο παιδί σας με ένα διασκεδαστικό τρόπο, πως λειτουργούν οι κάδοι ανακύκλωσης, και γιατί είναι σημαντικοί. Απλώστε μπροστά από το παιδί σας διάφορα πράγματα και αφήστε το να τα τοποθετήσει στον κατάλληλο κάδο ανακύκλωσης. Εάν επιλέξει για ένα αντικείμενο τον λάθος κάδο μπορείτε να του εξηγήσετε γιατί δεν είναι ο σωστός κάδος.

Ελπίζουμε πως εσείς και το παιδί σας περάσατε πολύ ωραία φτιάχνοντας αυτήν την DIY κατασκευή. Ψάχνετε για περισσότερες διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές κατασκευές; Ρίξτε μια ματιά στην σελίδα μας για την κλιματική δράση και την σελίδα μας με κατασκευές φτιάξ’το μόνος σου για περισσότερη έμπνευση!

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν