DIY Κατασκευή Μητέρα Γη και Κλιματική Αλλαγή

DIY Κατασκευή Μητέρα Γη και Κλιματική Αλλαγή

Από το Babysits
ανάγνωση 5 λεπτών

Ψάχνετε μια διασκεδαστική δραστηριότητα για παιδιά που θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν μια οικολογική συνείδηση και να αγαπήσουν την Μητέρα Γη; Τότε, έχουμε την τέλεια χειροτεχνία για εσάς! Μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την κατασκευή Μητέρα Γη ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

Γεια! Είμαι η Μητέρα Γη.
Αγαπώ να φροντίζω τους ωκεανούς μου, τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους. Αλλά η αγαπημένη μου ασχολία είναι να μορφώνω παιδιά από όλον τον κόσμο!
Δυστυχώς, τελευταία είμαι άρρωστη. Η κλιματική αλλαγή, η αποψίλωση, τα αέρια του θερμοκηπίου… Συνήθιζα να είμαι ο πιο τέλειος πλανήτης στον γαλαξία, γεμάτος ενέργεια, αλλά όχι πια.
Θα με βοηθήσετε;

Θέλετε να εμπνεύσετε τα παιδιά να βοηθήσουν την Μητέρα Γη; Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε ένα γράμμα από την Μητέρα Γη! Αγαπημένα παιδιά, θα ήθελα να συστηθώ, είμαι η Κυρία Γη. Ζω μαζί με άλλους πλανήτες και αστέρια σε ένα πολύ ήσυχο σύμπαν, αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως η ζωή μου δεν είναι καθόλου βαρετή. Στην πραγματικότητα, είμαι ο πιο σκληρά εργαζόμενος πλανήτης στον γαλαξία, χάρη στο γεγονός ότι είμαι γεμάτη ζωή και ενέργεια. Γνωρίζετε ήδη τους καλύτερους μου φίλους, είναι ο Ήλιος και η Σελήνη. Ο καλός και λαμπρός μου φίλος Ήλιος δουλεύει κάθε μέρα έτσι ώστε να έχω φως και ζεστασιά, χωρίς αυτόν, η ζωή μου θα ήταν σκοτεινή και στενάχωρη. Η φίλη μου η Σελήνη πάντα μου κρατά συντροφιά όταν ο Ήλιος φεύγει, με φροντίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι μαγική και μυστήρια. Η Σελήνη μας κάνει να έχουμε όνειρα γλυκά όσο κοιμόμαστε, και επίσης είναι υπεύθυνη να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα όταν συμπεριφερόμαστε σωστά. Από την άλλη, δουλεύω μέρα και νύχτα, δεν ξεκουράζομαι ποτέ! Έχω πολλά ζωντανά πλάσματα να φροντίσω, από το μικρότερο πλάσμα μέχρι και το μεγαλύτερο. Επίσης φροντίζω ποτάμια και ωκεανούς, δέντρα και λουλούδια. Αλλά το αληθινό μου πάθος είναι να φροντίζω όλα τα παιδιά που ζουν στις ηπείρους μου. Και αναρωτιέστε, γιατί αυτό είναι το πάθος σου μητέρα γη; Η απάντηση είναι προφανής, επειδή είναι σούπερ διασκεδαστικά! Τα παιδιά είναι τα αγαπημένα μου όντα, επειδή είναι δημιουργικά όσο και το σύμπαν και είναι γεμάτα ενέργεια όπως και εγώ! Τα παιδιά είναι τα πιο περίεργα πλάσματα που ζουν σε εμένα, και καθώς είμαι μια απύθμενη πηγή γνώσης η αγαπημένη μου ασχολία είναι να διδάσκω τα παιδιά. Πέρα από το πάθος και τις ασχολίες μου, έχω αμέτρητα καθήκοντα. Να νοιάζομαι για το κάθε ζωντανό πλάσμα που κατοικεί σε εμένα δεν είναι εύκολο και απαιτεί πολλή πειθαρχεία και αφοσίωση. Τελευταία νιώθω αδυναμία, και αυτό με ανησυχεί, καθώς εκατομμύρια χρόνια τώρα δεν έχω αρρωστήσει. Οι γαλαξίες, οι πλανήτες, και οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν έχω πλέον όση ζωή και ενέργεια είχα, και πως η υγεία μου επιδεινώνεται. Και η αλήθεια είναι πως έχουν δίκαιο, οι άνθρωποι που κατοικούν σε εμένα δεν γνωρίζουν την καταστροφή που μου προκαλούν. Κόβουν τα δέντρα μου, γεμίζουν τις θάλασσες μου πλαστικό, και κακομεταχειρίζονται τα ζώα μου. Για αυτό χρειάζομαι να επικοινωνήσω μαζί σας, επειδή είστε το μέλλον, και γνωρίζω πως εσείς θα με φροντίσετε, επειδή ξέρω πως να σας δείξω τι κάνετε! Θυμηθείτε το πάθος μου για εσάς, και πάντα θα μοιράζομαι τα μυστικά μου μαζί σας.

Αυτή η DIY κατασκευή είναι κατάλληλη για παιδιά όλων των ηλικιών και είναι ένας διασκεδαστικός και μοναδικός τρόπος να διακοσμήσετε το δωμάτιο τους. Είναι επίσης το τέλειο πρότζεκτ για μια babysitter όταν φροντίζει παιδάκια!

Για να φτιάξετε αυτήν την χειροτεχνία θα χρειαστείτε:

  • Εκτυπώστε τα δύο pdf, της χαρούμενης και λυπημένης Μητέρας Γη (εκτυπώστε τα pdf εδώ)
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Ένα αυτοκόλλητο επίθεμα
  • Χρωματιστούς μαρκαδόρους
  • Ένα σχοινί
  • Χαρτί για να δημιουργήσετε τα χέρια και τα πόδια

Βήμα 1
Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, κόψτε τις δύο Μητέρες Γη. Αυτό το βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί με επίβλεψη ενήλικα. Έπειτα, κόψτε το θερμόμετρο και την καρδιά.

Mother Earth DIY

Βήμα 2
Τώρα, ήρθε η ώρα για την διασκεδαστική ζωγραφική! Ζωγραφίστε και τις δύο Μητέρες Γη. Χρησιμοποιήσαμε ανοιχτό μπλε και πράσινο για την χαρούμενη, υγιή Μητέρα Γη. Από την άλλη, για την λυπημένη, άρρωστη Μητέρα Γη χρησιμοποιήσαμε θαμπά χρώματα.
Ζωγραφίσαμε το θερμόμετρο με ένα βαθύ κόκκινο χρώμα για να συμβολίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη. Έπειτα, ζωγραφίστε την καρδιά το χρώμα της επιλογής σας και τελειώσατε!

Mother Earth DIY

Βήμα 3
Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τα χέρια και τα πόδια. Χρησιμοποιήσαμε μπλε και πράσινο χαρτί, αλλά μπορείτε να τα χρωματίσετε με όποιο χρώμα επιθυμείτε! Εάν δεν έχετε χρωματιστά χαρτιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους μαρκαδόρους για να τα ζωγραφίσετε. Για αυτά, κόψτε 4 λωρίδες χαρτιού, περίπου 15εκ.

Μόλις κόψετε τις 4 λωρίδες χαρτί, διπλώστε τες για να σχηματίσετε το σχήμα του ακορντεόν.

Mother Earth DIY

Βήμα 4
Κολλήστε, τα χέρια και τα πόδια στις δύο Μητέρες Γη. Μετά, μπορείτε να κολλήσετε ένα σχοινί στις Μητέρες Γη για να μπορέσετε να τις κρεμάσετε. Μετά από αυτό, κολλήστε την καρδιά στην χαρούμενη γη και το θερμόμετρο στην λυπημένη γη. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε το αυτοκόλλητο επίθεμα σαν τελική πινελιά στην άρρωστη Μητέρα Γη, ως σύμβολο ανάρρωσης των πληγών της Μητέρας Γη.

Mother Earth DIY

Ελπίζουμε να σας άρεσε η DIY χειροτεχνία της Μητέρας Γη! Εάν φτιάξετε την κατασκευή αυτή, θα χαρούμε να την δούμε!

Μοιραστείτε την μαζί μας στο Facebook και στο Instagram στο @babysits.

Ψάχνετε για περισσότερες παιδικές δραστηριότητες για το περιβάλλον; Ελέγξτε τα επιστημονικά πειράματα και τις άλλες δραστηριότητες και diy κατασκευές μας!

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν