Πως να διασκεδάσετε καθώς ανακυκλώνετε

Πως να διασκεδάσετε καθώς ανακυκλώνετε

Από το Babysits
ανάγνωση 3 λεπτών

Η σπατάλη υλικών είναι ένα πρόβλημα με αντίκτυπο σε όλους. Πιο συγκεγκριμένα, το μέλλον των παιδιών μας, επομένως είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ξεκινήσουμε να ενημερωνόμαστε. Ως αποτέλεσμα, καθένας από εμάς πρέπει να αποτελεί παράδειγμα κάνοντας μικρά βήματα για να διατηρήσουμε τη χώρα μας και το μέλλον για την επόμενη γενιά.

Δύο έννοιες που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου είναι η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση. Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά, καθοδηγούνται με τον ίδιο σκοπό, αλλά με διαφορετική σημασία.

  • Ένα επαναχρησιμοποιημένο αντικείμενο είναι κάτι που δεν είναι απόρριμμα. Είναι μια προληπτική ενέργεια επειδή η λειτουργικότητα του αντικειμένου αποκαθίσταται μέσω της απόδοσης νέας αξίας σε αυτό.
  • Ένα ανακυκλωμένο αντικείμενο, από την άλλη, είναι ήδη απόρριμμα επειδή δεν έχει πλέον την ίδια λειτουργία που είχε αρχικά. Σε αυτήν την περίπτωση, το υλικό χρησιμοποιείται για να παράγει παρόμοια ή διαφορετικά αντικείμενα.

Στο Babysits μπορείτε να βρείτε πολλές διασκεδαστικές ιδέες χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιημένα αντικείμενα. Εδώ θα βρείτε μια σειρά φτιάξ’το-μόνος-σου δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά έτσι ώστε να τους διδάξετε πως όλα τα αντικείμενα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Γλαστράκια

Έχετε πλαστικά μπουκάλια στο σπίτι; Μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε γλαστράκια για φυτά. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ψαλίδι, μπογιές και την φαντασία σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ωραίο μικρό πλασματάκι που θα κάνει το σπίτι σας πιο φιλόξενο.

plant pots for kids

Κρεμάστρες αντικειμένων

Διοργανώσατε πρόσφατα ένα πάρτι γενεθλίων; Σας έχουν απομείνει καθόλου χάρτινα πιάτα; Εάν ναι, μπορείτε να φτιάξετε χαριτωμένες κρεμάστρες αντικειμένων που μπορείτε να κρεμάσετε στο δωμάτιο σας. Χάρη σε αυτήν την κατασκευή όχι απλά θα σπαταλήσετε λιγότερα πιάτα, αλλά θα μπορέσετε να οργανώσετε τα μικρά σας αντικείμενα.

birthday leftovers

Αναμνηστικά

Πάρτε γυάλινα βάζα τροφίμων και δημιουργήστε ένα αναμνηστικό των διακοπών σας ή μια κορνίζα φωτογραφιών. Αντί να αγοράσετε μια καινούρια κορνίζα, μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη χρησιμοποιώντας αυτά τα δοχεία.

souvenir

Μικρές δράσεις είναι αρκετές για να διδάξετε τα παιδιά σας τη σημασία της σπατάλης. Για άλλες ιδέες μπορείτε να ελέγξετε τη σελίδα μας στο Instagram @babysits.

Για να δώσετε νέα σκοπό σε ένα αντικείμενο, και επομένως να μην τα πετάξετε, θα πρέπει να τους αποδώσετε ένα καθήκον. Διδάσκοντας τα παιδιά σας αυτές τις έννοιες από νεαρή ηλικία, τους δίνετε τη δυνατότητα να ζήσουν σε ένα καθαρότερο αλλά πάνω από όλα ένα περισσότερο αξιοθαύμαστο περιβάλλον.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν