DIY Κάρτες για τις Γιαγιάδες και τους Παππούδες

DIY Κάρτες για τις Γιαγιάδες και τους Παππούδες

Από το Babysits
ανάγνωση 4 λεπτών

Ας πάρουμε τον χρόνο μας για να δείξουμε λίγη περισσότερη αγάπη στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας! Αυτή η DIY κάρτα είναι ο τέλειος τρόπος να φτιάξετε μια προσωποποιημένη κάρτα για αυτούς που αγαπάτε. Δημιουργήσαμε δύο παραδείγματα με τρισδιάστατες κάρτες που μπορείτε να φτιάξετε και να συμπεριλάβετε το δικό σας μήνυμα. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα χαρούν να λάβουν μια κάρτα από τα εγγονάκια τους!

Ξέρουμε ότι οι ηλικιωμένοι είναι ευάλωτοι να νιώθουν μοναξιά. Για πολλές οικογένειες μπορεί να είναι δύσκολο να βρούνε χρόνο να περάσουν με τους παππούδες/γιαγιάδες, ειδικότερα εάν ζουν σε άλλη πόλη ή χώρα. Μπορούμε να τους στέλνουμε μηνύματα ή να μιλάμε με βιντεοκλήση, αλλά ας τους στείλουμε κάτι ιδιαίτερο για να τους δείξουμε ότι τους σκεφτόμαστε, ακόμα και όταν δεν είμαστε μαζί τους!

Για να σας δώσουμε μερικές ιδέες για κάρτες, φτιάξαμε δύο μοναδικά τρισδιάστατα σχέδια για κάρτες: μια καρδιά και έναν χαρούμενο ήλιο που μπορείτε να φτιάξετε και να συμπεριλάβετε ένα προσωποποιημένο μήνυμα. Μπορείτε να στείλετε τις κάρτες σας με το ταχυδρομείο και να πάνε στο σπίτι τους!

Πρώτο Βήμα

Για να φτιάξετε μια τρισδιάστατη κάρτα, το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα χαρτί που μπορείτε να διπλώσετε στη μέση για να σχηματίσετε τη βάση της κάρτας. Χρησιμοποιήσαμε, ακρυλικό χαρτί 400γρ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό χαρτί (οτιδήποτε έχετε στο σπίτι θα έχει ένα όμορφο αποτέλεσμα!).

Έπειτα, χρειάζεται να σχεδιάσετε το σχήμα που επιλέξατε. Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε μισό σχέδιο, έτσι ώστε να το κόψετε και όταν ανοίξετε την κάρτα να έχετε ένα ολοκληρωμένο, τρισδιάστατο σχήμα. Φτιάξαμε μισή καρδιά και μισό ήλιο!

Σημαντική σημείωση: Αφήστε ένα κομμάτι στο σχέδιο σας χωρίς να το κόψετε. Σημειώσαμε ένα κομμάτι περίπου 2εκ σε κάθε σχέδιο μας χωρίς να το κόψουμε. Είναι σημαντικό για να δημιουργήσουμε ένα τρισδιάστατο σχήμα!

Card Template

Δεύτερο Βήμα

Τώρα ήρθε η ώρα με το ψαλίδι και να κόψετε σύμφωνα με το σχέδιο σας. Κόψτε προσεκτικά γύρω από το σχέδιο σας, αφήνοντας ένα κομμάτι περίπου 2 εκ χωρίς να το κόψετε.

Card DIY

Τρίτο Βήμα

Μόλις κόψετε το σχέδιο σας, μπορείς να διπλώσετε προσεκτικά στο σημείο που δεν κόψατε. Πιέστε στη μέση της τσάκισης.

pop up card

Τέταρτο Βήμα

Και τώρα το συναρπαστικό σημείο! Πιέστε το σχέδιο σας προς τα μπροστά για να κάνει την κάρτα σας τρισδιάστατη. Δοκιμάστε να ανοίξετε και να κλείσετε την κάρτα σας για να ελέγξετε εάν είστε ικανοποιημένοι με το σχέδιο σας.

pop up template

Πέμπτο Βήμα

Έφτασε η ώρα της ζωγραφικής! Επιλέξαμε ακρυλικά χρώματα για να προσθέσουμε χρώμα στα τρισδιάστατα σχέδια, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, κηρομπογιές ή οτιδήποτε έχετε στο σπίτι για να δώσει ζωή στη μοναδική σας κάρτα.

Painted Card

Έκτο Βήμα

Μην ξεχάσετε να ζωγραφίσετε μερικές λεπτομέρειες! Αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε το σχέδιο καρδιά ροζ, και τον ήλιο κίτρινο και πορτοκαλί. Επειδή χρειάζεται να αφήσουμε ένα κομμάτι του τρισδιάστατου σχεδίου χωρίς να το κόψουμε, προσθέσαμε ένα πορτοκαλί τριγωνάκι για να δώσουμε την εντύπωση ότι ολόκληρος ο ήλιος είναι τρισδιάστατος.

pop up card template

Έβδομο Βήμα

Σχεδόν τελειώσαμε! Τώρα που ζωγραφίσαμε τις τρισδιάστατες κάρτες μας, είμαστε έτοιμοι για να προσθέσουμε το προσωπικό μας μήνυμα και τις τελευταίες πινελιές. Μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν ή να γράψουν ένα μήνυμα για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους για να τους δείξουν πόσο πολύ τους αγαπάνε.

Finished card template

Όγδοο Βήμα

Οι κάρτες σας είναι έτοιμες! Δύο DIY τρισδιάστατες κάρτες για να μοιραστείτε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες και να τους υπενθυμίσετε ότι τους σκέφτεστε όταν είναι μόνοι. Ας τους κάνουμε να χαμογελάσουν!

pop-up card template


Σας άρεσε αυτή η DIY χειροτεχνία; Θα χαρούμε να δούμε τις DIY τρισδιάστατες κάρτες σας και τις αντιδράσεις των παππούδων και των γιαγιάδων σας! Μοιραστείτε τις δημιουργίες σας με εμάς στο @babysits.

Για περισσότερες φανταστικές ιδέες, ρίξτε μια ματιά στις υπόλοιπες DIY κατασκευές μας για διασκεδαστικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν