DIY Ζωάκια από Ανακυκλωμένο Χαρτόνι

DIY Ζωάκια από Ανακυκλωμένο Χαρτόνι

Από το Babysits
ανάγνωση 3 λεπτών

Το ανακυκλωμένο χαρτόνια είναι ένα πολυχρηστικό και χρήσιμο υλικό που όλοι τείνουμε να καταλήγουμε με ένα βουνό χαρτόνια σε ένα σημείο του σπιτιού. Οπότε, αντί να τα πετάξουμε στον κάδο ανακύκλωσης, γιατί να μην φτιάξουμε κάτι όμορφο; Μαζέψτε τα παιδιά, πάρτε λίγα χρώματα και αφήστε τη δημιουργία σας ελεύθερη!

Είναι σημαντικό να διδάξουμε τα παιδιά γιατί η ισορροπία του ευαίσθητου οικοσυστήματος μας είναι τόσο σημαντική. Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε αυτήν την συζήτηση με τα παιδιά σας, φτιάξαμε για εσάς αυτές τις διασκεδαστικές DIY κατασκευές από ανακυκλωμένο χαρτόνι! Γιατί να μην συνδυάσετε το μάθημα με τη διασκέδαση ενώ φτιάχνετε τα δικά σας ζώα τις άγριας φύσης;

Cardboard kids craft

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε ένα ψαλίδι, ένα μολύβι και μερικά χαρτόνια. Εάν έχετε ήδη αποφασίσει ποια ζωάκια θέλετε να φτιάξετε, μπορείτε να ξεκινήσετε και να σχεδιάσετε στο χαρτόνι ένα απλό περίγραμμα. Δε χρειάζεται πολλές λεπτομέρειες καθώς μπορείτε με μερικά χρώματα να προσθέσετε περισσότερες αργότερα!

Craft for kids

Η βασική ιδέα είναι να φτιάξετε όσο πιο απλά σχέδια μπορείτε! Ζωγραφίσαμε μερικά σχήματα που μοιάζουν με τα ζώα της άγριας φύσης, και έπειτα φτιάξαμε μερικά πόδια με το σχήμα ‘U’. Τα πόδια θα ενωθούν με το υπόλοιπο σώμα με δύο σχισμές που θα κάνουμε στο κάθε σώμα.

Cardboard Cutout

Και τώρα ήρθε η ώρα για τη ζωγραφική! Χρησιμοποιήσαμε ακρυλικά χρώματα σε χρώματα που ταιριάζουν με τα φυσικά χρώματα των ζώων. Φυσικά, εάν θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε να φτιάξετε έναν μωβ ελέφαντα! Όταν η πρώτη στρώση στεγνώσει, μπορείτε με ένα μικρό πινέλο να προσθέσετε επιπλέον λεπτομέρειες όπως τις κηλίδες της καμηλοπάρδαλης.

painted cutouts

Μόλις ολοκληρώσετε το στάδιο της ζωγραφικής και τα χάρτινα σας ζωάκια στεγνώσουν, μπορείτε να τα συναρμολογήσετε για το τελικό αποτέλεσμα!

Cardboard Craft

Τα ζωάκια σας είναι έτοιμα! Έχετε μια αγέλη από άγρια ζώα σε χρόνο μηδέν. Αυτά τα πλασματάκια θα δείχνουν πολύ ωραία σε ένα ράφι με παιδικά βιβλία, ή ακόμα μπορείτε να τα ενώσετε με ένα σχοινάκι και να τα κρεμάσετε.

Cardboard Animal Craft

Σας άρεσε αυτή η DIY χειροτεχνία; Ρίξτε μια ματιά στις υπόλοιπες DIY κατασκευές μας για περισσότερες φανταστικές ιδέες για παιδιά!

Και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας στο Instagram! Κάντε μας tag στο @babysits και δείξτε μας με περηφάνεια τα άγρια σας ζώα.

Γίνετε μέλος της Κοινότητας Φύλαξης Παιδιών!

Εγγραφείτε δωρεάν